Groep 7

Groep 7a (meneer Roy
)

 

GROEP 7B (juf Lieke en JUF KIM )

      
Juf Lieke staat maandag t/m woensdag voor de groep en op donderdag en vrijdag juf Kim

In groep 7 leren we veel nieuwe dingen. Bij rekenen bijvoorbeeld procenten, kommagetallen en breuken. Bij taal leren we veel over zinsdelen (lijdend voorwerp, bijvoeglijk voornaamwoord, persoonsvorm, onderwerp, gezegde, etc.). Best moeilijk hoor! In groep 6 zijn we al begonnen aan werkwoordspelling, maar in groep 7 komen er nog meer regels aan bod. Bijvoorbeeld de regels van de verleden tijd.

De zaakvakken vinden we heel interessant. Vooral als er filmpjes te zien zijn… daar zijn we dol op! Hoe meer de juf vertelt, hoe meer we willen weten. Dit schooljaar krijgen we ook veel Engels, want dat is erg belangrijk voor de middelbare school. Binnenkort krijgen we zelfs ons eerst SO (schriftelijke overhoring) van Engels.

De ‘Vreedzame School’ is nieuw dit schooljaar. We krijgen iedere week een les van de Vreedzame School, maar eigenlijk voelt het niet als een les. Meestal zitten we samen in de kring en praten we over hoe we met elkaar omgaan. We leren ook hoe we conflicten moeten oplossen met elkaar en we denken veel na over de regels en afspraken op school. Het leukste vinden we de binnenkomers en afsluiters. Leuke spelletjes om elkaar beter te leren kennen en om de sfeer in de klas te verbeteren.

Er is nog veel meer te vertellen over onze klas, maar we moeten natuurlijk weer snel verder. Druk, druk, druk, iedere dag weer! Maar gelukkig ook heel erg leuk, want het belangrijkste vinden wij dat iedereen met plezier naar school komt.

Als je meer wil weten over onze groep, ben je altijd welkom in de klas.

Groetjes

 

 

 

Uit het fotoboek

IMG_20170928_133439193 (1) De groep 3 leerlingen van de groep 3/4
En wat kunnen ze gekke bekken trekken :-) Groep 3a

Laatste Nieuws

Nieuwsbrief 7
Nieuwsbrief 6
Nieuwsbrief 5
Nieuwsbrief 4